zumba: voordelen en wat te verwachten

Groovende op de beats van salsa, flamenco en merengue muziek voelt meer als een dansfeest dan een training, dat is precies wat maakt Zumba zo populair. De Latijnse geïnspireerde dans workout is een van de meest populaire groepslessen in de wereld.

De hoge-energie-klassen zijn ingesteld op vrolijke muziek en beschikken gechoreografeerde dans nummers die je zou kunnen zien in een nachtclub. U hoeft niet om een ​​geweldige danser in een Zumba les welkom te voelen zijn. Met de slogan, “Gooi het trainen overboord, Word lid van de partij,” de klassen benadrukken verhuizen naar de muziek en het hebben van een goede tijd, geen ritme nodig.

Er zijn verschillende soorten van Zumba lessen, van Aqua Zumba workouts om lessen zoals Zumba Toning die gewichten voor extra calorieverbranding en krachttraining te nemen. Er zijn zelfs Zumba lessen voor kinderen.

Werken in het zweet in de 60 minuten durende lessen brandwonden een gemiddelde van 369 calorieën – meer dan cardio kickboksen of step aerobics. Je zult een grote cardio workout dat vet smelt, versterkt je kern, en verbetert de flexibiliteit te krijgen.

Zumba is een interval training. De lessen bewegen tussen hoge en lage intensiteit danspasjes ontworpen om uw hartslag omhoog te krijgen en het vergroten van cardio uithoudingsvermogen.

Kern: Ja. Veel van de danspasjes die in de routines nadruk leggen op de heupen en buik om te helpen versterken van de kern.

Arms: Nee Traditionele Zumba lessen niet gericht zijn op de armen. Gespecialiseerde klassen zoals Zumba Toning gebruiken gewichten te helpen versterken en de toon van de armen.

Benen: Ja. De sprongen en lunges die delen van de gechoreografeerde bewegingen helpen bij het werk van de quads en hamstrings.

Bilspieren: Ja. U vindt de branden in uw broodjes te voelen, terwijl je op de beat te verplaatsen.

Back: Nee. Hoewel de training gaat je hele lichaam, het is niet gericht op uw rugspieren.

Flexibiliteit: Ja. De dance moves werden ontworpen om flexibiliteit te verhogen.

Aerobic: Ja. De hoge-en lage intensiteit intervallen maken Zumba een uitstekende cardio workout.

Sterkte: Ja. Traditionele Zumba workouts benadrukken het versterken van de kern, terwijl de Zumba Toning en Zumba Step workouts te nemen gewichten om spieren in de armen, benen en billen te bouwen.

Sport: Nee. De lessen worden niet beschouwd als sport.

Low-Impact: Nee. De lessen zijn high-energy en betrekken springen, stuiteren, en andere high-impact bewegingen.

Kosten: Ja. U moet zich aanmelden voor de klassen door middel van een fitnesscentrum of kopen Zumba dvd’s naar de choreografie stappen te volgen.

Goed voor beginners: Ja. Zumba benadrukt verhuizen naar de muziek en plezier, ongeacht uw conditie.

Buiten: Nee. De lessen worden aangeboden in de fitness-studio’s.

Thuis: Ja. U kunt kopen Zumba dvd’s en volg de dance workout thuis.

Uitrusting nodig: Geen, behalve voor je sneakers.

Zumba is een van de meest leuke en veelzijdige fitness rages om mee in een lange tijd te komen. Klassen kunnen worden afgestemd voor vrijwel elke conditie. Hoewel de meeste Zumba gaat gepaard met hoge impact beweegt zich als stuiteren en springen, het kan worden aangepast aan uw behoeften te voldoen.

Als u een algemene krachttraining programma wilt, op zoek naar een Zumba klasse die wat licht gewichten bevat voor je bovenlichaam.

U kunt langzaam beginnen als dat nodig is, of u kunt uw hart dansen als je bent in grote vorm. Als je gewoon graag je lichaam te bewegen op de muziek, dan Zumba is voor jou.

Praat met uw arts voordat hij een klasse als je niet actief zijn geweest, om het even welke medische problemen of nemen alle medicijnen, alleen maar om ervoor te zorgen dat Zumba voor u geschikt is. En praat met docenten voor de les over uw conditie en eventuele gezondheidsproblemen voorwaarden die u hebt, zodat ze wijzigingen kunnen voorstellen.

Is het goed voor mij als ik een gezondheidstoestand?

Als je al verslaafd zijn aan de Zumba verslaan sinds voordat je zwanger werd, heb je geen problemen met uw zwangerschap, en het is OK met de OB-GYN, dan kun je stepping houden. Maar er zijn enkele wijzigingen die u moet maken om veilig te blijven.

Zumba heeft veel high-impact bewegingen die schade kunnen aanrichten als je hormonen los te komen van uw gewrichten. Praat met je instructeur over te schakelen op een aantal van die sprongen en stuitert. En vergeet niet om koel en gehydrateerd te blijven tijdens de training.

Blijf uit de buurt van high-impact bewegingen als je knie of rugpijn of artritis. Andere manieren om een ​​goede workout te krijgen zijn zachter op de gewrichten.

Als u een handicap of andere lichamelijke beperking, overweeg rolstoel Zumba lessen, die een goede, leuke, nonweight-dragende workout zijn.

Als je diabetes hebt, Zumba is een geweldige manier om gewicht te verliezen en spieren op te bouwen. Uw bloedsuikers zal de geschiedenis ingaan als uw energie-niveau stijgt. Neem contact op met uw arts om te zien of je nodig hebt om uw diabetes behandelplan te veranderen.

Naast het verliezen van gewicht, kan Zumba helpen verlagen van uw risico op hart-en vaatziekten, vermindering van uw bloeddruk en slechte cholesterol, en het vergroten van uw goede cholesterol. Als u een hartaandoening, kan uw arts voorstellen begint weer op de weg naar fitness in een cardiale revalidatie programma in plaats van te springen recht in een Zumba les.

BRONNEN

Council on Exercise: “Zumba: Tuurlijk Het is leuk, maar is het doeltreffend?”

Zumba.

Terwijl u oefenen, moet je tussen tellen …

Terwijl u oefenen, moet je tussen tellen …