zuplenz

Wat is Zuplenz?

Zuplenz wordt gebruikt om misselijkheid en braken die door een operatie of geneesmiddel kan worden veroorzaakt tegen kanker (chemotherapie of bestraling) voorkomen.

Zuplenz is niet te voorkomen misselijkheid of braken die wordt veroorzaakt door andere dan de behandeling van kanker of een operatie factoren.

Je moet Zuplenz niet gebruiken als u ook gebruik maakt van apomorfine (Apokyn).

Belangrijke gegevens

Je moet niet gebruiken Zuplenz als je allergisch bent voor ondansetron of voor soortgelijke geneesmiddelen zoals dolasetron (Anzemet), granisetron (Kytril), of palonosetron (Aloxi) zijn. Do ondansetron niet als u ook gebruik maakt van apomorfine (Apokyn)

Alvorens Zuplenz, vertel uw arts als u een leverziekte, of een persoonlijke of familiale voorgeschiedenis van lange QT-syndroom.

Ernstige bijwerkingen van Zuplenz omvatten wazig zien of tijdelijk verlies van het gezichtsvermogen (met een duur van slechts een paar minuten tot enkele uren), trage hartslag, moeite met ademhalen, angst, agitatie, rillingen, gevoel alsof u misschien flauwvalt, en urineren minder dan normaal of helemaal niet. Stop met het innemen Zuplenz en bel uw arts onmiddellijk als u een van deze bijwerkingen. Zuplenz kan je denken of reacties aantasten. Wees voorzichtig als u rijdt of iets dat vereist dat u alert te doen.

Je moet Zuplenz niet gebruiken als u ook gebruik maakt van apomorfine (Apokyn).

Voordat u dit geneesmiddel

Om ervoor te zorgen Zuplenz veilig is voor u, vertel uw arts als u

leverziekte; of

als u allergisch bent voor geneesmiddelen soortgelijke ondansetron (dolasetron, granisetron, palonosetron).

de zwangerschap categorie overheid B. Zuplenz wordt niet verwacht dat een ongeboren baby schaden. Vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden tijdens de behandeling.

Zie ook: de zwangerschap en borstvoeding waarschuwingen (in meer detail)

Het is niet bekend of ondansetron overgaat in de moedermelk of als het een zogende baby kan schaden. Vertel uw arts als u borstvoeding geeft een baby zijn.

Zuplenz mag niet worden gegeven aan een kind jonger dan 4 jaar oud.

Neem Zuplenz precies zoals voorgeschreven door uw arts. Volg alle aanwijzingen op uw recept label. Neem dit geneesmiddel niet in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen.

Zuplenz kunnen worden genomen met of zonder voedsel.

De eerste dosis wordt meestal voorafgaand aan de operatie, chemotherapie of bestralingsbehandeling. Volg uw arts de dosering instructies zeer zorgvuldig.

Om Zuplenz oraal oplosbare film (strip) te gebruiken

Bewaar de strip in het zakje totdat u klaar bent om het geneesmiddel te gebruiken zijn.

Met behulp van droge handen, verwijder de strip en plaats het op je tong. Het zal beginnen om meteen op te lossen.

Niet inslikken de strip geheel. Laat het in uw mond oplossen zonder te kauwen.

Slik een paar keer na de strip oplost. Indien gewenst kunt u vloeistof drinken om te helpen slikken de opgeloste strip.

Was uw handen na het gebruik van Zuplenz.

Bewaren bij kamertemperatuur weg van vocht, warmte en licht.

Neem de gemiste dosis zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Geen extra medicijnen te nemen om de gemiste dosis.

Hoe moet ik Zuplenz nemen?

Overdosering symptomen kunnen plotselinge verlies van het gezichtsvermogen, ernstige verstopping, licht gevoel in het hoofd of flauwvallen bevatten.

Ondansetron kan je denken of reacties aantasten. Wees voorzichtig als u rijdt of iets dat vereist dat u alert te doen.

Get dringende medische hulp als u een van deze symptomen van een allergische reactie op Zuplenz: huiduitslag, netelroos; koorts, koude rillingen, moeilijke ademhaling; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Bel meteen als u uw arts

snel of beukende hartslagen

geelzucht (gele verkleuring van de huid of ogen)

wazig zien of tijdelijk verlies van het gezichtsvermogen (met een duur van slechts een paar minuten tot enkele uren); of

hoge niveaus van serotonine in het lichaam – agitatie, hallucinaties, koorts, snelle hartslag, overactieve reflexen, misselijkheid, braken, diarree, verlies van coördinatie, flauwvallen.

Vaak Zuplenz bijwerkingen kunnen zijn

diarree of constipatie

hoofdpijn

slaperigheid; of

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

vermoeid gevoel.

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Wat moet ik vermijden, waarbij rekening Zuplenz?

Er zijn vele andere geneesmiddelen die het risico op hartritmestoornissen kan verhogen als je ze samen met Zuplenz gebruiken.

Vertel uw arts over alle geneesmiddelen die u gebruikt, en die u start of stopt met het gebruik tijdens de behandeling met Zuplenz, in het bijzonder

anagrelide

Zuplenz bijwerkingen

droperidol

methadon

een antibioticum – azithromycine, clarithromycine, erythromycine, levofloxacine, moxifloxacine, pentamidine

kanker medicijnen – arseentrioxide, vandetanib

een antidepressivum – citalopram, escitalopram

anti-malaria medicatie – chloroquine, halofantrine

hartritme geneeskunde – amiodaron, disopyramide, dofetilide, dronedarone, flecaïnide, ibutilide, kinidine, sotalol; of

geneesmiddel voor de behandeling van een psychiatrische stoornis – chloorpromazine, haloperidol, pimozide, thioridazine.

Deze lijst is niet compleet. Andere geneesmiddelen kunnen interageren met ondansetron, inclusief recept en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Niet alle mogelijke interacties worden vermeld in deze medicatie gids.

11.02.2014-10-28, 02:45:25

Zwangerschap categorie B geen bewezen risico voor de mens

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de overheid

Misselijkheid / braken, chemotherapie-geïnduceerde lorazepam, Ativan, ondansetron, Zofran, dexamethason, metoclopramide, Reglan, Decadron

Misselijkheid / braken, Postoperatieve ondansetron, Zofran, metoclopramide, Reglan, Zofran ODT, Emend, granisetron, Aloxi

Misselijkheid / braken, stralingsgeïnduceerde ondansetron, Zofran, Zofran ODT, granisetron, Kytril, Granisol

Welke andere drugs zullen Zuplenz beïnvloeden?

Zuplenz (ondansetron)